slaappraktijk.be - Home - Slaappraktijk

Description: Het leven is te kort om wakker te liggen van slaap. Slaaptekort resulteert op termijn in een verhoogde vermoeidheid, gevoelens van lusteloosheid, stress en geheugen- en concentratieproblemen. Meer nog, het verhoogt de kans op het ontstaan van een aantal chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, dementie en zelfs kanker.

Example domain paragraphs

Toggle menu Het leven is te kort om wakker te liggen van slaap Slaaptekort resulteert op termijn in een verhoogde vermoeidheid , gevoelens van lusteloosheid , stress en geheugen- en concentratieproblemen . Meer nog, het verhoogt de kans op het ontstaan van een aantal chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, dementie en zelfs kanker . Tevens gaan slaapproblemen vaak gepaard met een verhoogd werk- of schoolverzuim, burn-out en depressie .

Omgekeerd zien we ook dat mensen met chronische aandoeningen vaak slaapproblemen ervaren als een symptoom van hun ziekte of als bijwerking van hun medicatie.

Hoewel slaapproblemen meestal behandeld worden door slaapmedicatie, zijn de meerderheid van de slaapproblemen te behandelen door een verandering van gedrag.

Links to slaappraktijk.be (1)